torsdag 19 juni 2008

Henrik, 30 , tvingas bo på ett äldreboende



Henrik, 30, tvingas bo på äldreboendet
RYDSGÅRD. 30-årige Henrik Perssons svåra muskelsjukdom gör att han inte kan äta, dricka, prata eller gå på toaletten. Det enda som fungerar på Henrik är hans skarpa hjärna. Enligt lag har han rätt till stöd hemma i sin lägenhet i Skurup. Men det struntar kommunen i. I stället tvingas Henrik ligga i ett kalt rum på ett äldreboende.
Under åren 2004 till 2006 fungerade allt bra.- Då kunde Henrik leva som en fri man. Han åkte och handlade mat och kläder, gick på bio, konserter och marknader. Eller bara till havet för att njuta, berättar mamma Ingrid.Henrik hade god hjälp av vårdpersonal som assisterade honom i hemmet och skjutsade vid behov.- Men så bytte man chef för LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och allt bara rasade, så även Henrik som nu blev ständigt fjättrad vid sängen.- Plötsligt hade Skurups kommun ingen personal och många tillfälliga vårdbiträden och sköterskor saknade nödvändig erfarenhet.Efter en tid på palliativa vårdenheten i Ystad skulle Henrik få återvända till sin lägenhet med hemsjukvård och assistans av kommunen.
Fy fan vad illa!!!! Sånt här blir jag riktigt upprörd av. Vilken livskvalite, han bör ju inte ligga på ett äldreboende. Han är liksom 30 - år gammal & sjuk :S Eftersom han är klar i huvudet så förstår han ju saker runt omkring. Kul att veta själv att man är ung och ligger på ett äldreboende. Nehh fy bubblan!
(Källa: Aftonbladet)

Inga kommentarer: